Syksyn ja talven pihatyöt

Piha ja puutarha valmiiksi pakkasia varten

Syksyn saapuessa illat hämärtyvät ja viilenevät. Samalla on aika huoltaa ja valmistaa piha ja puutarha talvea varten, ennen kuin ensilumi peittää maan. Pihatyömyyrät Oy hoitaa taloyhtiöiden ja yksityishenkilöitten pihatyöt laadukkaasti Turun ja ympäristökuntien alueella.

Syksyn istutukset

Syksy on oivallista aikaa esimerkiksi sipulien ja taimien istutukseen. Kostea maa tarjoaa erinomaisen kasvualustan kaikenlaisille taimille, ja sateettomina kausina taimia kastellaan harvoin, mutta runsaasti kerralla. Samalla voimme vaihtaa kesäkukat kasveihin, jotka kestävät pikkupakkasia. Syksyllä tehdyt istutukset tuovat iloa keväällä, jolloin ne puhkeavat kukkaan. Teemme myös syyskunnostukset perennoille ja muille kasveille, mullan ja katteen lisäykset tarpeen mukaan sekä syyslannoitukset.

Puiden ja pensaiden leikkuut talvella

Teemme lehtipuiden leikkauksia talvisin, jolloin oksat ovat lepotilassa eli lehdettömiä ja oksisto erottuu hyvin. Puiden leikkaus tehdään yleensä kevättalvella suojasäällä. Kovalla pakkasella emme leikkaa, koska jäätyneet puut halkeavat helposti. Käytössämme on lifti eli nostolava, jonka avulla yllämme helposti korkeallekin.

Myös pensasaitoja voidaan leikata talvisin. Jos pensasaitaa esimerkiksi kavennetaan ja madalletaan talviaikaan, on se helppohoitoisempi kesään mennessä. Talvisin voidaan tehdä myös pihasuunnitelmia.

Mitä enemmän puutarha- ja pihatöitä tehdään syksyllä ja talvella, sitä helpommin kevään ja kesän vihertyöt käyvät.

Kysy rohkeasti lisää tarvitsemistasi piha- ja puutarhatöistä